stressitön mieli asiakkaitamme

Referenssit

”Saimme Terhiltä hyviä eväitä jaksamiseen Yt-neuvottelujen ja haasteiden värittämässä työelämässä.
Parasta oli hyvä eteenpäin juokseva ja selkeä esitystapa, hyvät vinkit ja muistamista edistävät keinot. Terhi on rento, välitön ja helposti lähestyttävä. Huomasimme, että työtä, työyhteisöä ja itsetuntemusta voi tarkastellaerilaisista näkökulmista ja tästä voi viisastua. Luennon jälkeen oli hyvä ja rento olo ja tälle luennolle varmasti muistamme osallistuneemme.
ERTO:n Varsinais-Suomen aluejärjestön hallitus 2017

”Terhi Mäkiniemi piti henkilöstöllemme Johda mieltäsi – Electrolux timanttien jäljillä -koulutuksen. Terhin hyvällä energialla pitämä koulutustilaisuus herätti meidät lokeroistamme. Mäkiniemi sai mukavalla tyylillään meidät ymmärtämään omia vahvuuksiamme ja lisäsi yhteenkuuluvuuttamme. Hänen hyvä ja huumorintajuinen esitys tapa sai meille kaikille positiivisen mielen. Suosittelen Terhiä lämpimästi vastaaviin työtilauksiin.”

Jarmo Huuhtanen, maajohtaja, Electrolux Professional Oy

”Terhi Mäkiniemi koulutti henkilöstöllemme koulutuksen otsikolla Mielen optimaalinen ohjelmointi. Koulutus oli osa työhyvinvointipäiväämme ja siihen osallistui yli 40 ohjelmistokehityksen, järjestelmäylläpidon, myynnin, hallinnon sekä ylimmän johdon henkilöä. Koulutusta pidettiin erittäin mielekkäänä ja hyödyllisenä.

Koulutukseen liittyvään kyselyyn vastanneista 81,8 % koki saaneensa stressinhallintaan tukevia vinkkejä ja 90,4 % aikovat tai ehkä aikovat hyödyntää koulutuksessa tehtyjä harjoitteita myös tulevaisuudessa. Suosittelen mielelläni Terhi Mäkiniemeä kouluttajana.

Hannu Korpi, tuotantojohtaja, Eatech Oy

”Terhi piti meille Stressitön mieli lapsiperheessä –koulutuksen, jossa hän perehdytti meitä ruuhkavuosissa eläviä äitejä stressin hyväksyntään, hallintaan ja rauhoittumiseen. Koulutuksen parasta antia olivat konkreettiset esimerkit ja harjoitukset stressaaviin hetkiin. Niiden kanssa arki on ollut jälkikäteen asteen verran helpompaa. Vahva suositus Terhistä kouluttajana.
Katja Hollmén, Mothers In Business Turku, Jäsenvastaava

Terhi Mäkiniemen Stressitön mieli -luento 18.9.2016 antoi paljon vinkkejä stressinhallintaan kiireisessä arjessa. Terhi puhui aiheesta mukaansatempaavasti ja kävimme läpi erilaisia hyödyllisiä rentoutumisharjoituksia. Viking Line Club-asiakkaamme antoivat luennosta hyvää palautetta ja suosittelen lämpimästi Terhiä luennoitsijana.

Pilvi Jaatinen, Viking Line Club-asiakasristeilyemäntä, CRM & Digital Marketing coordinator, Viking Line Oy


Stressitön mieli -luento oli kattava 3 h:n kokonaisuus teoriaa, käytännönläheisiä työkaluja sekä konkreettisia keinoja stressin selättämiseen. Terhi Mäkiniemen salliva koulutustyyli antaa osallistujalle vapauden ajatella itsenäisesti ja pohtia rauhassa omia ajatuksia. Luento haastoi kysymään muun muassa, miten tunnistan ja hoidan stressejäni. Luennolta jäi kytemään kipinä jatkaa itsetutkistelua. Suosittelen Terhi Mäkiniemeä lämpimästi oivalluttamaan stressin selättämisessä.”

Janne Tienpää, Kaupallinen johtaja, MAUNO ravintolat – kokouskeskus – catering


”Kiitos Terhi viiden kerran Stressitön mieli -ryhmävalmennus oli juuri se, mitä asiantuntijamme tarvitsivat pitkittyneiden yt-neuvotteluidemme keskellä. Palautteiden pohjalta opimme hengittämään laadukkaammin, saimme keinoja hiljentää mieltämme, opimme rentoutusharjoituksia, helppoja suggestioita, uusia keskittymiskykyharjoituksia, sekä suuntaamaan paremmin huomiotamme. Ajatustemme ja tunteidemme vaikutus toimintaamme sekä tuloksiimme on edelleen työn alla. Olet valmentajana nainen todella oikealla paikalla.”

Liiketoimintajohtaja, elintarvikeala


”Osallistuin kesällä 2016 Terhi Mäkiniemen 3 h:n Stressitön mieli-luennolle osana asiakastapahtumaa. Kiitos Terhi vahvistuksesta omille ajatuksille ja hyville käytännön vinkeille.Kiteytit taitavasti oleellisemmat asiat työyhteisön hyvinvoinnissa. Toivottavasti onnistuisimme myös viemään tätä oppimaani myös käytäntöön.”

Janina Andersson, toiminnanjohtaja, MLL Varsinais-Suomi


”Terhi Mäkiniemen Stressitön mieli -luento oli erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen. Tehokkaat hengitysharjoitukset toivat uusia oivalluksia ja apua kipuihin. Keskittymiskykyä lisäävät harjoitukset, rentoutusharjoitukset, sekä stressin purkaminen eri menetelmin auttoivat rentoutumaan ja pääsemään paremmin läsnäolon tilaan. Oivalsimme ja opimme uutta. Kiitos paljon Terhille ja suosittelemme luentoja kaikille!”

Oriveden Reumayhdistyksen puolesta Pirjo Koskinen ja Helena Seppälä


”Terhi Mäkiniemi toteutti Stressitön mieli -asiakasillan asiakkaillemme 2016. Osallistujia oli koulutussalimme täydeltä ja koulutus sujui erinomaisesti. Terhi Mäkiniemellä on toista arvostava, selkeä ja levollinen ohjausote työssään. Osallistujamme saivat työkaluja stressin selättämiseen ja vinkkejä voimavarojen vahvistamiseen kiireen keskellä. Ilta oli monille ajattelua avartavaa sekä uusia tulokulmia omaan toimintaan tuottava. Suosittelen lämpimästi Terhi Mäkiniemeä kouluttamaan aiheesta.”

Jarmo Koli, toimitusjohtaja, Oriflex Oy, Tampereen OMT-keskus


”Terhi Mäkiniemen osaaminen saatiin käyttöön Lihastautiliiton järjestämällä Pysytään töissä -kurssilla. Rauhallisen ja rentouttavan äänen omaava Mäkiniemi sovelsi erinomaisesti osaamistaan kurssin kokonaisuutta palvelevalla tavalla. MS-tautia sairastavat kurssilaisemme saivat työkaluja tukemaan työssä jaksamistaan ja arjessa selviytymistään. Suosittelen lämpimästi Terhi Mäkiniemen Stressitön mieli-koulutusta.”

Liisa-Maija Verainen, suunnittelija, Lihastautiliitto ry”Osallistuin Terhi Mäkiniemen 12 h kestävälle Stressitön mieli ja onnellisuus -kurssille 1/2015. Kurssilta sain paljon ajateltavaa ja käytännön työkaluja, joita tulen soveltamaan jatkossakin oman hyvinvointini ylläpitämiseksi. Suosittelen lämpimästi! Kannattaa kokeilla!”.

Sari Mannerjärvi, henkilöstöjohtaja, Cloetta Suomi Oy


”Terhi Mäkiniemi toteutti Stressitön mieli ja onnellisuus -koulutuksen asiakkaillemme 2015. Koulutus kesti 2 * 6 h (la-su). Palautteiden pohjalta koulutus sujui ammattitaitoisesti, Mäkiniemen ohjausote koettiin erityisen miellyttävänä sekä selkeänä. Osallistujat saivat konkreettisia keinoja ja työkaluja, sekä vinkkejä stressinhallintaan oppien myös rentoutustaitoja. Onnellisuuden merkitys ja siihen keskittyminen oli monille mieltä avartavaa sekä uusia tulokulmia ajatteluun tuottavaa. Suosittelen lämpimästi Terhi Mäkiniemeä kouluttamaan teemasta yhteisöjä.”

Jarmo Koli, toimitusjohtaja, Oriflex Oy, Tampereen OMT-keskus


”Terhi Mäkiniemi koulutti työyhteisöllemme Stressitön mieli -illan. Saimme keskittyä tietoisesti hengittämiseen tuntien mm. sen voimavaraistavan vaikutuksen kehossa. Meditaatio- ja rentoutusharjoitukset pysäyttivät tehokkaasti työpäivän tapahtumat mielestämme. Tietoliikennealan asiantuntijoina tutustuimme aivoihin kuin tietojärjestelmiin: miten niihinkin tulee asentaa uusia käyttöjärjestelmiä, ja toisinaan bugeja tulee korjata koodista asti, saadaksemme aikaiseksi uusia kytköksiä. Kun Terhi tulee paikalle, tulee asennetta, hyväksyntää ja rehellistä välittämistä. Suosittelen Terhiä lämpimästi!”

Harri Salo, aluejohtaja, Elisa Oyj, Länsi-Suomi


”Yrittäjän päivät ja työtehtävät vaihtelevat. Koko ajan on oltava valmiina esittelemään yritystä, koulutettava lyhyelläkin varoitusajalla, tai osallistuttava erilaisiin verkostoitumistapahtumiin. Aina on voitava olla parhain mahdollinen versio itsestä, siksi stressi ja väsynyt mieli ei sovi yrittäjälle. Stressitön mieli -valmennuksessa oli kohdallani välineinä niin puhelin, Skype, kuin perinteiset kasvokkaiset tapaamiset.

Parhaimmin valmennuksen hyöty konkretisoitui, kun jokin asia askarrutti viikosta toiseen, mieli juuttui johonkin tiettyyn ajattelun kulmaan kiinni, tai toistin vanhaa totuttua käyttäytymismallia. Terhiltä löytyy oivaltavia näkökulmia ja avaavia kysymyksiä, joista jutellessa mieleni aukesi joka kerta johonkin uusiin, toimivampiin ajatuksiin ja assosiaatioihin.”

Henna Laukka, toimitusjohtaja, Koivulaukka Oy


”Terhi Mäkiniemi luennoi yhdistyksemme jäsenille aiheesta Voimavaroja elämään ja itsetuntemukseen. Luento tarjoili konkreettisia ja tuoreita näkökulmia itsetuntemuksen vahvistamiseen, merkitykseen sekä tärkeyteen. Kuulijakuntamme koki luennon merkityksellisenä, ja saimme Terhistä paljon hyödyllistä palautetta. Suosittelen Terhi Mäkiniemeä luennoimaan minkä ikäiselle kuulijakunnalle tahansa.”

Seija Salmilahti, Turun seudun keliakiayhdistys ry


”Hakeuduin Terhin Stressitön mieli ja Stressitön mieli ja onnellisuus -kursseille, koska kuuluun niihin ihmisiin, jotka kokevat herkästi stressiä. Vaikka stressinhallintaan opastavia kirjoja ja äänitteitä on olemassa tuhatmäärin, aiheeseen keskittyminen kokeneen ja innostavan kouluttajan vetämällä kurssilla antaa aina paljon enemmän. Ja bonuksena sain eväitä jatkaa itsetuntemuksen vahvistamista kurssin jälkeen opittua soveltamalla.”

Maiju, kurssilainen Tampereelta


”Kiitos Terhi vapaaehtoistyön koordinaattoreille pitämistäsi Stressitön mieli -rentoutuksista hyvinvointiseminaarissa. Rentoutustuokio oli todella onnistunut. Rauhallisuutesi sekä lämmin äänenkäyttösi sopivat oivallisesti rentoutukseen. Rentoutus sai unohtamaan arjen kiireen sekä keskittymään vain omaan itseensä edes hetkeksi pitkän työviikon jälkeen. Levollinen tunnelma oli havaittavissa muissakin osallistujissa tuokion jälkeen. Tuokiosta sai kipinän myös omatoimiseen rentoutusharjoitukseen, mikä varmasti tulisikin jokaiselle tarpeen nykyajan hektisyyden keskellä.”

Jonna Suhonen, Vapaaehtoistyön koordinaattori, Mielenliikutus-projekti


 

Palautteita opistoilla pidetyiltä Stressitön mieli -kursseilta 2013–2015:

”Olet kuin luotu rentouttamaan, rauhoittamaan ja kannustamaan ihmisenä olemista arjessa.”


”Äänesi rentouttaa minut sekunnissa.”


”Tämä oli kolmas Stressitön mieli-kurssisi, jolle osallistuin – taattua Terhi-laatua. Jaksat aina kannustaa ja tukea, hyväksyä ja auttaa vaan olemaan!”


”Miten sitä onkaan unohtanut vuosien saatossa rentoutumisen taidon, kiitos kun muistutit.”


”Nyt tiedän mitä teen ensi kerralla, kun stressipeikko uhkaa, kiitos.”


”Oivalsin kehon ja mielen kuuntelun tärkeyden.”


”Kiitos, sain kiitollisuuspäiväkirjasta työkalun, jolla suunnata huomioitani kiitollisuusasioiden pariin.”


”Omien ajatusten ja tunteiden tunnistamisen tärkeys stressitilanteessa yllätti: voinko todella tehdä niille jotain? Ensi kerralla ainakin voin hengittää hyväksyvästi niitä kohti, enkä paina taka-alalle.”


”Hengittäminen, miten tärkeää se stressinhallinnassa onkaan ja oikealla tavalla.”


”Olet kouluttajana läsnä aidosti ja ihmisenä.”


”Kiitos, jos kehität jatkoa tälle kurssille pian. Tulen varmasti!”


”Sain paljon vinkkejä stressinhallintaan, erilaiset rentoutumiskeinot, hengitys, ajatukset, mielikuvaharjoitukset ja voimavarainventaari, mitä kaikkea. Sinulla on paljon työkaluja jaettavana osallistujille.”


”Sinun äänesi on kuin tehty rentoutusääneksi”

Kommentoi