9 Paranemisen avaintekijää

Sain mahdollisuuden osallistua Syövästä voi selviytyä -tapahtumaan (29.10.16) Helsingin Kulttuuritalolla. Kuullessani tapahtumasta, tiesin, että minun on oltava täällä. Miksi? sitä en tiennyt.

Pääpuhuja amerikkalainen tohtori, psykoterapeutti Kelly Turner kertoi väitöstutkimuksestaan, jossa hän tutki 1 500 syövästä selvinnyttä, joille lääketieteellisesti ei voitu enää mitään. Turner on amerikkalaiseen integratiiviseen onkologiaan (syöpäsairauksia käsittelevä lääketieteen osa-alue) erikoistunut tutkija.

 

Luennon aluksi Turner kysyy:”Miksi meillä länsimaissa tilastoidaan ja tuodaan esille vain selvittämättömiä sairastapauksia, ei sairauksista selvinneitä?”

 

Ihmiset, jotka vastoin kaikkia lääketieteen ennusteita yllättäin paranevat, ei kiinnosta riittävästi tieteentekijöitä.

 

Turneria alkoi kiinnostaa ja hän matkusti eri puolilla maailmaa vuoden haastattelemassa odottamattoman remission kokeneita syöpäpotilaita. Lisäksi hän kävi läpi yli tuhat odottamatonta remissiotapausta potilaskertomusten pohjalta. Näin syntyi väitöstutkimus Radical remission.

 

Mikä yllättävä, odottamaton remissio?

Syöpää sairastavien kohdalla odottamaton remissio on jokin alla olevista:kelly-turner-physical-factors

•Syöpä yllättäin häviää, eikä sairastunut ole saanut ehkä lainkaan lääketieteellistä hoitoa.
•Syöpäpotilas kokeilee perinteisiä lääketieteellisiä hoitoja, syöpä ei häviä. Potilas siirtyy käyttämään vaihtoehtoisia hoitoja ja paranee.
•Syöpäpotilas käyttää samanaikaisesti lääketieteellisiä ja vaihtoehtoisia hoitoja pysyen hengissä tilastollista ennustetta pidempään.

 

Potilasaineiston perusteella Turner tunnisti 75 erilaista tekijää, jotka vaikuttivat odottamattomaan parantumiseen. Ne olivat niin fyysisiä, emotionaalisia kuin spirituaalisia.Näistä yhdeksän olivat sellaisia, jotka toistuivat lähes kaikilla parantuneilla.

 

kelly-turner-trusting-intuition

9 Paranemisen avaintekijää ovat:

1. Kirkasta syy elää. Miksi olet täällä?
2. Ota vastuu terveydestä.
3. Syö vain ravitseva ruokaa.
4.Luota intuitioon.
5.Käytä yrttejä ja ravintolisiä.
6. Käsittele kielteiset, tukahdutetut tunteet pois.
7. Vahvista ja vaali myönteisiä tunteita.
8.Opi ottamaan vastaan tukea ja apua toisilta ihmisiltä.
9.Syvennä henkisyyttä.

 

Radical Remission (HarperOne 2014) kirjassa Turner selvittää nämä yhdeksää paranemisen avainta erilaisten selviytymistarinoiden kautta. Tohtori Turner ei vastusta perinteisiä syöpähoitoja eli leikkausta, sytostaatteja ja sädehoitoa, vaikka on omin silmin nähnyt uskomattomia selviytymisiä. Turner uskoo suurimman osan ihmisistä tarvitsevan koululääketiedettä parantuakseen syövästä. Vain harva löytää sellaisen hoidon, jolla selättää taudin muulla tavoin.

Syöpätutkijana Turnerin tavoite on selvittää, millaista ”harjoitteluohjelmaa” syövän selättäneet ovat noudattaneet päästääkseen lopputulokseen radikaaliin remissioon vastoin kaikkia odotuksia. Kirjan kertomukset muistuttavat elimistön valtavasta itseparantamiskyvystä.

Kirjassa on selviytyneiden tarinoita, joiden kautta voi ymmärtää selkeämmin, jokainen ihminen käy prosessin läpi omalla tavallaan vaikka apuna ovat lääkärit, terapeutit, parantajat, luonto, ravinto, ystävät ja rakkaus. Lopullinen vastuu paranemisesta on ihmisellä itsellään. Vaikka minulla on Kelly Turnerin kirja Syövästä voi selviytyä – Yhdeksän polkua yllättävään paranemiseen (Otava, 2016), en ole sitä vielä uskaltanut lukea kannesta kanteen. Kuultuani tutkija Turneria, minun tulee se tehdä.

 

Lopuksi: Päästä irti

Luennon päätteeksi Turner ehdottaa meditoimaan päivittäin ns. `Let go-meditaatiota. Se on helppo ja jo pari minuuttia riittää. Sano mielessäsi sisäänhengityksen aikana p ä ä s t ä n ja uloshengityksen aikana i r t i. Toista 10-15 kertaa. Ajatteleva mieli tyhjenee ja pääset paremmin tähän käsillä olevaan nyt-hetkeen. Sen teen.
Kun on ollut tapahtumassa mukana kello 10-17 välisen ajan, kuullut tekijöistä ja tutkimuksista parantumisten taustalla, kohdannut syövän selättäneitä ihmisiä ja syönyt terveyspirtelönsä tietää helposti mitä tekee illalla: Viettää aikaa itselle tärkeiden ihmisten kanssa, käy kävelyllä, meditoi, saunoo, juo vihreää teetä inkiväärillä höystettynä ja menee ajoissa nukkumaan.

 

Tykkäsitkö tästä? Kiitos! Lue lisää ja jaa. Voi hyvin!