Auta toisia, voi itsekin paremmin!

Näin kevään juhlavalmisteluiden alla pinna voi kiristyä, jos uudet kakku- tai pulalreseptit eivät onnistu ja leivät palavat pellille.
Huomion suuntaaminen juhlavalmisteluiden keskellä asioihin, ihmisiin ja tapahtumiin, joista tulee myönteinen olo, toimii.

Itse olen huomannut, että ihmismielelle jokin kielteinen, tai negatiiviseksi luokiteltu asia on enemmän totta kuin myönteinen. Tutkimusten valossa optimistiset ihmiset elävät kauemmin ja pysyvät terveempinä. Myönteinen elämänasenne ei onneksi tarkoita kielteisten asioiden tunnistamattomuutta, tai ettei ihminen osaisi käsitellä kielteisiä tunteita. Myönteinen elämänasenne on pikemminkin vaikeuksista huolimatta huomion suuntaamista myönteisiin asioihin – vaikka välillä vähän puskemallakin mieltä tietoisesti kohti myönteistä. Kohti sitä, missä on jotain hyvää. Vaikka vain hitusen.

 

Positiivisen psykologian tutkimuksissa tulee usein esille se, miten elämässä esteet ja vaikeudet tunnistava ihminen, joka suuristakin vaikeuksista huolimatta kykenee säilyttämään sisäisen toiveikkuuden sekä omassa elämässä toimijuuden, nousee nopeammin syvästäkin ”kuopasta”, kuin henkilö, joka menettää toivonsa.

 

Klikkaa ja kuuntele Yle Areenan keskustelu aiheesta: Toisten ihmisten auttaminen lisää onnellisuutta

Tykkäsitkö tästä? Kiitos! Lue lisää ja jaa. Voi hyvin!