Työssä(kin) voi palautua!

stressitonmieli firstbeat terhi makiniemi
Firstbeat-mittari pysyi hyvin kiinni iholla niin spinning-tunnilla hikoillessa kuin tanssitunnilla pomppiessa.

Hyvinvointi ja hyvässä kunnossa pysyminen ovat minulle elämäni tärkeimpiä asioita.
Ajattelen niin, että ilman hyvää kuntoa, ei ole hyvää vointia. Hiljattain pääsin testaamaan Firstbeat-hyvinvointianalyysilla palautumistani, eli suhdetta ponnisteluideni ja ponnistelemattomuuteni väliltä.

Analyysin perusteella stressaannuin jooga- ja pilatestunneilla. Vastaavasti palauduin nukkumisen lisäksi coachatessani eli työtä tehdessäni. Kokonaisuutta ajatellen, sain eniten palauttavia voimavaroja työn tekemisestä ja olemisen autuudesta.

Selityksiä voi löytyä tempperamenttiteoriasta tai aivokemiasta. Jo lapsena nautin yhdessä tekemisestä toisten kanssa. Pihaleikit nurkkajussista polttopalloon, twist-narulla hyppimisestä pesäpallon pelaamiseen olivat vahvasti yhdessä toisten pihan lasten kanssa tehtäviä asioita.

Kilpailimme lasten kesken pihaleikeissä paljon: milloin mittasimme kuka heitti kuulaa pisimmälle, juoksi satasen nopeimmin, tai löi pesäpallossa pallon pisimmälle. Jopa Monopoli-pelissä tuli voittaa!

Toisaalta, lapsena rakastin ruoanlaittoa, käsillä tekemistä ja kirjeiden kirjoittamista. Parhaimmillaan sainkin kymmeniä kirjeitä viikoittain lukuisilta kirjekavereiltani ympäri maailmaa. Jokaisen kirjeen avaaminen oli yhtä juhlaa!

Innostun ja sytyn yhtä helposti kuin sammun, tai väsähdän. Vaikka tekeminen toisten kanssa on kivaa ja antoisaa, tarvitsen päivittäin hiljaiset omat hetkeni. Muuten en jaksa parhaimmalla mahdollisella tavalla. Entä sinä?

Kiinnostaisiko Firstbeat-mittaus itselle tai tiimille?

Kysy lisää, pyydä tarjous: info@stressitonmieli.fi

Tykkäsitkö tästä? Kiitos! Lue lisää ja jaa. Voi hyvin!